

#### SRI SATHYA SAI INSTITUTE OF HIGHER LEARNING



(Deemed to be University)

## Lit-Treat V



# A Two-Day National Conference for Post-Graduates and Research Scholars on

Language, Literature, and Beyond: Exploring New Frontiers in English Studies

14 & 15 March 2025

Venue: Seminar Hall, Annexe Building, SSSIHL, Prasanthi Nilayam Campus, Puttaparthi

#### Schedule

Day 1  Master of Ceremony: Dr. Sowmya Srinivasan, Assistant Professor of English, SSSIHL	
Registrations	08:30 am to 09:30 am
Invocatory Vedam Lighting of the ceremonial lamp	09:30 am to 09:35 am (5 mins)
Know the Department! - A short video presentation	09:35 am to 09:40 am (5 mins)
Welcome Address and Setting the Stage Prof. Rani P. L., Dean of Humanities and Social Science & Languages and Literature and Director, SSSIHL, Anantapur Campus	09:40 am to 09:55 am (15 mins)
Introductory Remarks Prof. B. Raghavendra Prasad, Hon'ble Vice-Chancellor, SSSIHL	09:55 am to 10:10 am (15 mins)
Inaugural Address Sri K. Chakravarthi, IAS (Retd.), Hon'ble Chancellor, SSSIHL	10:10 am to 10:25 am (15 mins)
<b>Short Break</b> - 10:30 am to 10:45 am (15 mins	
Master of Ceremony: Ms. Lekshmi Chandra, Research Scholar, Departn	nent of English, SSSIHL
Plenary Talk Prof. Bharathi Harishankar, Vice Chancellor, Avinashilingam Institute for Home Science and Higher Education for Women Topic: The Expanding Horizons of English Literary Studies	10:50 am to 11:50 am (1 hr)
Plenary Talk Dr. Poonam Nigam Sahay, Head & Associate Professor of English, Ranchi University Topic: Engaging the Indian Learner with Novel Instructional Strategies: Understanding and Concerns	12:00 noon to 01:00 pm (1 hr)
<b>Lunch Break -</b> 01:00 pm to 01:45 pm (45 mins	s)
Parallel Technical Sessions	02:00 pm to 05:00 pm (3 hrs)

Organised by the Department of Languages and Literature - English in collaboration with Literary Voice



## SRI SATHYA SAI INSTITUTE OF HIGHER LEARNING



(Deemed to be University)

### Lit-Treat V



A Two-Day National Conference for Post-Graduates and Research Scholars on

Language, Literature, and Beyond: Exploring New Frontiers in English Studies

14 & 15 March 2025

Venue: Seminar Hall, Annexe Building, SSSIHL, Prasanthi Nilayam Campus, Puttaparthi
Schedule

Day	2	
Master of Ceremony: Ms. Pratiksha Pradhan, Research Scholar, Department of English, SSSIHL		
Plenary Talk Prof. Jibu Mathew George, Professor of English Literature, The English and Foreign Languages University, Hyderabad Topic: The Ontology of Religious Narratives and Doctrines	09:25 am to 10:25 am (1 hr)	
Short Break - 10:30 am	to 10:45 am (15 mins)	
Parallel Technical Sessions	10:45 am to 01:00 pm (2 hrs 15 mins)	
Lunch Break - 01:00 p	om to 2:00 pm (1 hr)	
<b>Valedio</b> Master of Ceremony: Dr. B. Venkata Ramar		
Invocatory Vedam	02:00 pm to 02:05 pm (5 mins)	
<b>Welcome Address</b> Dr. Vivek Chauhan, Associate Professor of English, SSSIHL	02:05 pm to 02:20 pm (15 mins)	
Cultural Presentation Students of the English Department, SSSIHL	02:20 pm to 03:20 pm (1 hr)	
Valedictory Address  Dr. Bhagyashree S. Varma, Associate Professor of English, University of Mumbai Reviewer, Literary Voice	03:20 pm to 04: 20 pm (1 hr)	
Prize Distribution	04:20 pm to 04:35 pm (15 mins)	
Conference Report Student, Department of English	04:35 pm to 04:40 pm (5 mins)	
Concluding Remarks and Vote of Thanks Dr. Maitali Khanna, Assistant Professor and Head, Department of Languages and Literature, SSSIHL	04:40 pm to 04:55 pm (15 mins)	
Mangala Arati	05:00 pm	

Organised by the Department of Languages and Literature - English in collaboration with Literary Voice